Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

VIDEO/ Lakić: Crvena beretke su bile životinje, sve nas je trebalo pobiti

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milenko Lakić, koji je u zatvoru  pod optužbom da je pripadnik  kriminalne grupe Zijada Turkovića. U emisiji Slučajevi X na  TV “Hayat” emitovano je prisluškivanje iz zatvorske čeliju u kojoj Lakić svom zatvorskom kolegi Mladenu Džidiću između ostalog govori  da je 300 “crvenih beretki” poslije rata trebalo pobiti jer su postali životinje.

“Mi nismo odgovarali nikome osim državi i trebalo nas je samo pobiti kad su stali ratovi. Trebalo nas je nekako na foru pobiti, na nekoj paradi, jer su napravili 300 životinja“, rekao je Lakić.

On je rekao da se u javnosti spominje kao izvršilac “usluga” za kriminalne grupe Darka Šarića, Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, Uglješe Aranitovića, Đorđa Ždrale, Zijada Turkovića, kao i da uvijek, i pored izjava svjedoka pokajnika koji govore istinu, zbog nedostatka materijalnih dokaza bude pušten na slobodu.

“Mene privode čitav život, dok god budem hodao. Znači, kod mene dođeš i naručiš, isto kao flašu rakije. Naručiš, bolan, ili pljačku ili otmicu ili iznudu. Momentalno! Kad tebe kriminalna grupa moli za nešto da uradiš, prema zakonu, ti se pitaš, ne pitaju se oni, ti si iznad njih. Ja žuto (heroin) povučem i ‘fiuuuu’, posao! Ima gdje sam privođen, da je Uglješa naredio da ubijem tog i tog, da je Joca naredio da ubijem tog i tog, da je Đoka naredio da ubijem tog i tog, Turković tog i tog”, ispričao je Lakić.

On je poručio da će, ukoliko bude osuđen na 40 godina robije – sigurno pobjeći iz zatvora.

Beogradski advokat Boža Prelević rekao je za “Pres” da izjava Milenka Lakića nije nikakva novost za policiju i da bi tužilaštvo trebalo da provjeri njegove navode.

– Treba ispitati ko je za koga ubijao i šta je motiv ovakvog priznanja. Međutim, treba voditi računa i zašto Lakić to sada priča jer postoje egzibicionisti koji pričaju samo da bi privukli pažnju javnosti.

Primjer za to je “zemunac” Miloš Simović. On je prije suđenja govorio da zna sve oko atentata, ali u ponovljenom postupku nije ništa rekao – objasnio je Prelević, i dodao da je druga vrsta svjedoka ona koja želi da pribavi sebi neku korist.

Prelević naglašava da problem sa “crvenim beretkama” nije to što su oni bili vezani za kriminal već što su bili bliski vladi i državnoj bezbjednosti. ” Tako je bilo nakon 5. oktobra, a tako je bilo i poslije. Nisam siguran da je čak i danas taj problem riješen” – istakao je Prelević, piše Press.

Informer.ba