Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Majka odbila hemoterapiju kako bi njena nerođena kćerka mogla živjeti

Stacie Crimm je odbila potencijalno spasonosnu hemoterapiju kako bi spasila svoje nerođeno dijete, malenu Dottie Mae.

Zatrudnjela je u 41. godini, a kada je čula presretnu vijest nije mogla vjerovati – bila je uvjerena kako ne može zatrudnjeti, piše News OK .

Ali sreća se ubrzo pretvorila u brigu, jer su je počele mučiti strahovite glavobolje, a vid joj se mutio. Tijelo joj je znala uhvatiti treskavica.

”Brinem se za ovo dijete” – poslala je poruku, samo jednu od njih 159 tokom trudnoće, svom bratu Rayju Phillipsu. Zajedno su otišli na internet kako bi ustanovili od čega je oboljela, ali njihova amaterska dijagnoza nije dugo držala vodu. Nakon nekoliko pretraga u bolnici otkrila je da ima tumor mozga i vrata . Ukoliko je htjela živjeti, Stacie se trebala podvrći hemoterapiji, ali to bi značilo da će njeno dijete umrijeti.

Njen brat se prisjeća kako je samo nekoliko trenutaka razmišljala o svom izboru, a onda je odlučila da želi pružiti život svom djetetu nauštrb svoga.

Iako je bolest uzimala njeno zdravlje, Stacie je izdržavala napade koje je izazivao tumor koji joj je uništavao mozak. Sve za malenu djevojčicu.

Sve dok se jednog dana više nije mogla više boriti – djevojčicu su doktori porodili carskim rezom. Dottie Mae se rodila prerano, ali bila je zdrava. Stacie je u drugoj zgradi na intenzivnoj njezi sve više kopnila.

Pravila su branila bolesnoj majci, čije se tijelo borilo protiv brojnih infekcija, da vidi svoje maleno dijete iz straha da je ne izloži kakvoj opasnoj bolesti. Ali ni doktori nisu kamenog srca te su nakon vijećanja i dodatnih provjera zaključili kako Stacie ipak treba vidjeti djevojčicu za koju je dala život.

Djevojčicu su stavili majci u naručje, a Dottie i Stacie su se pogledale. Zagrljaj je potrajao nekoliko minuta, a Stacie se nasmijala svojoj kćeri. Umrla je tri dana kasnije.

Dottie će odrastati u porodici Stacienog brata, Rayja Phillipsa uz njegovo četvero djece. Ime oca Stacie nikada nije otkrila, prenosi Jutarnji list.

 

Informer.ba