Svijet Udarno Video Vijesti Zanimljivosti

VIDEO/ Medvedev zaprijetio NATO-u pa pobjegao od djevojčice

Sva vojna sila koju NATO posjeduje i rakete koje će biti postavljene blizu granica Rusije nisu preplašili ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva koliko jedna mala balerina u gradu Petrozavodsku.

Ruski predsjednik je upozorio svoje građane na mogući nuklearni sukob sa Amerikom i Natom, a zatim u okviru predizborne kampanje otišao u školu plesa u gradu Petrozavodsku, na severo-zapadu zemlje uz granicu sa Finskom.

Recept poznat svim političarima na svijetu, igranje i slikanje sa djecom, u ovom slučaju nije dao baš najbolji rezultat jer su učenici škole izgleda prekršili protokol i uzeli predsjednika “pod svoje”.

Medvedevu je u ime škole prišla balerina i počela sa njim da igra igru udaranja dlana o dlan, na šta je predsjednik odgovorio zbunjenim pogledom i nespretnim mlataranjem rukama. Ostali đaci su počeli da ih prate, a prava histerija je nastala kada je djevojčica uhvatila Medvedeva pod ruku i počela da ga vrti.

Poslije nekoliko krugova, i kiselog osmijeha na licu predsjednika Rusije, vratili su se na početak – pljeskanje dlanovima. E, Medvedev kroz to mogao ponovo da prođe, pa je dao znak rukom da se stane, nasmijao se djeci, a potom je iz onih plavih očiju sijevnuo pogled nekome iza kamere – obezbjeđenju, profesoru ili nekom od njegovih saradnika…

Dmitrij Medvedev nije se proslavio kada je u javnosti trebalo da zapleše, što i nije tako strašno jer ko smije da mu se uživo smije ili kaže da loše igra. Ali, među djecom njegove igračke bravure postaju prava komedija, pa nije ni čudo što je pobjegao od “takmičenja” sa malim igračima.

Vestionline/Informer.ba