Svijet Udarno Vijesti

VIDEO: Mega eksplozija na Manhattanu uslijed uragana Sandy

Superoluja Sandy doista je napravila pravi haos u New Yorku, a pogotovo Manhattanu, gdje je zbog poplave izazvana ogromna eksplozija elektrane, nakon koje je veći dio Manhattana ostao bez struje.
Najmanje jedna osoba poginula u toj oluji u New Yorku, dok su spasilačke službe imale pune ruke posla s intervencijama u kojima su spašavali ljude zarobljene u domovima te iz jedne bolnice koja je ostala bez struje, prenosi NDTV.

Poplava koju je superoluja Sandy izazvala ostavila je preko 500.000 kućanstava bez struje u New Yorku, a snažni vjetrovi srušili su jedan kran sa zgrade te fasadu s druge.

Poginula osoba bio je muškarac, na kojeg je palo stablo u njujorškoj četvrti Queens, izvijestila je lokalna vatrogasna služba. U saveznoj državi New York poginule su četiri osobe tokom oluje, prenio je Dnevnik.hr.

Superoluja Sandy podigla je razinu mora u New Yorku za 4,15 metara, a poplava je u jednom trenutku zaprijetila i gradilištu novog WTC-a, gdje su se 11. septembra 2001. dogodili teroristički napadi.

Oslobođenje/Informer.ba