Svijet Udarno Vijesti

VIDEO/ Meksički Fritzl ima petero djece sa zatočenom pastorkom, dok je drugu ubio

Policija u Mexico Cityu uhapsila je muškarca koji je držao svoje dvije pastorke tinejdžerke zarobljene u periodu od pet godina. Jedna od djevojaka je rodila petero djece s njim, a drugu je ubio.

Jorge Iniestra, 32-godišnji vozač taksija, na smrt je pretukao jednu od pastorki i ugušio je 3-mjesečnog dječaka njene sestre jer je tjerao dijete da doji mrtvu djevojku kazao je za medije tužilac Miguel Angel Mancera.

Tužioci kažu da je Iniestra leševe držao mjesec dana u majčinoj kući u siromašnoj, krcatoj četvrti Iztapalapa, a zatim su on i mlađi brat sestara bacili tijela na cestu koja vodi prema susjednoj državi Meksiko, prenosi u četvrtak AP.

Jorge Ferman, tužilac Mexico Citya za zločine nad djecom, je rekao da su vlasti spasile 3-mjesečnog dječaka koji je bio teško pretučen i u kritičnom stanju. Oslobodili su i preživjelu pastorku, koja sada ima 21 godinu, troje ostale djece od dvije, četiri i pet godina.

”Ovo je priča o zarobljenju, priča o zatočeništvu’‘ – rekao je Ferman novinarima tokom ulasku u prljavu sobu u kojoj je Iniestra držao dvije djevojke i petero djece.

Majka tinejdžerki, Claudia Tapia, je bila djevojka Iniestru i nedavno ga je odala policiji.
Policija je uhapsila Tapiu, Iniestra, njegovu majku i njegovu braću i sestre. Uhapsili su Tapiu jer je dugo vremena prikrivala zlostavljanje.

Tapia, 44-godišnja domarka u školi, započela je vezu s Iniestrom 2004. godine, kada se uselio kod nje, njene dvije kćerke tinejdžerke i njenog sina. Iniestra je prisiljavao dječaka da mu pomaže i često ga je tukao kaišom jer nije dovoljno novca donosio kući.

Tapia je rekla novinarima da je Iniestra bio manipulator i da joj je on rekao da pripada srednjoj klasi i da muškarci tog statusa mogu živjeti sa više žena istovremeno.

Ferman kaže da se Iniestra suočava s 30-godišnjom zatvorskom kaznom. Optužen je za ubistvo, kidnapovanje, zlostavljianje djece i zlostavljanje u porodici.

 

Fena/Informer.ba