Svijet Udarno Video Vijesti Zanimljivosti

VIDEO/ Nakon 72 godine braka zajedno umrli držeći se za ruke

Gordon (94) i Norma Yeager (90) iz Ajove nakon 72 godine braka preminuli su u samo sat vremena razmaka držeći se za ruke. Ispričao je to 62-godišnji Denis, njihov najmlađi sin.

Za vrijeme svog dugog i uspješnog braka imali su četvero djece i pokrenuli su zajednički posao.

Norma i Grodon vjenčali su se 1939. godine, a imali su četvero djece, Donu, Rogera, Gordona i Dennisa. Nažalost, Roger i Gordon su umrli od posljedica saobraćakne nesreće

Ista je sudbina zadesila i Gordona i Normu prošle srijede. Nakon teške nesreće zajedno su smješteni na intenzivnu njegu.

Gordon je preminuo u 15.38 sati.

“Držali su se za ruke, a tata je prestao disati, no uređaj je i dalje radio. Medicinska sestra rekla nam je da to zapravo kuca majčino srce jer se drže za ruke te da je njegovo prestalo kucati”, rekao je Dennis. Samo sat vremena kasnije umrla je i Norma.

“Nijedno od njih ne bi željelo živjeti bez drugoga tako da je ovo za njih na neki način blagoslov” rekla je njihova kćer Dona za Daily mail.

Lijep i dug zajednički život

Par je osim četvero djece imao i uspješan posao. U početku su vodili željezaru, a zatim su preuzeli i Ševroletovu garažu. Gordon ju je vodio sve dok nije odlučio otići u penziju u 65. godini.

Iako su bili izrazito bliski, Dennis kaže da su mu roditelji bili potpune suprotnosti.

“Tata je jako volio društvo, a mama je bila mirnija. No, uvijek je bila tu uz tatu. Brinula se da svi oko nje budu zadovoljni i srećni“, priča Denis

Dodao je i kako je njegov otac uvijek govorio da ne smije umrijeti prije svoje supruge.

“Ne mogu umrijeti prije nje. Trebam joj ovdje do kraja”, govorio je Gordon.

Informer.ba