Region Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Novi Sad: Šestoro mladih poginulo u požaru u diskoteci

U požaru, koji izbio u diskoteci jutros oko 2.00 sata, stradala su tri mladića i tri djevojke.

Istraga o uzrocima požara je u toku.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je rano jutros da je, u požaru u diskoteci “Kontrast” u Novom Sadu, poginulo šest osoba koje su se, prema prvim informacijama, ugušile od dima.

Uviđajem, koji je u toku, bit će utvrđeni uzroci te velike tragedije, rekao je Dačić novinarima i izrazio saučešće porodicama nastradalih. Dačić je dodao da podatak o tome da nije bilo više povrijeđenih, osim dvije osobe prema prvim informacijama, govori o tome da je šest poginulih osoba nastradalo ne od vatre, već od dima izuzetno velike koncentracije, javlja PressOnline.rs.

Ministar unutrašnjih poslova je napomenuo da je taj ugostiteljski objekt bio redovno kontroliran i da ranije nisu bile primijećene neke tehničke nepravilnosti koje bi mogle prouzrokovati požar.

I načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da ta diskoteka, na uglu Sentandrejskog puta i Partizanske ulice, nije nekakav “divlji objekat” , već objekat koji je redovno kontroliran. On je podsetio na to da je ovo treći veliki požar posljednjih nekoliko godina u Novom Sadu, u kome je bilo ljudskih žrtava.

Prije četiri godine u kafiću “Laundž” nastradalo je osmoro mladih, a u hotelu “Putnik” život su izgubile dvije osobe. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić je na mjestu nesreće izjavio da će, zbog te velike tragedije koja je zadesila Novi Sad, biti proglašen dan žalosti.

Prema nezvaničnim informacijama, u trenutku izbijanja požara u diskoteci “Kontrast bilo je više od 300 osoba. Vatrogasne ekipe su dobile dojavu o požaru u 02.20 sati i vatra je efikasnom intervencijom ugašena.

Prema prvim informacijama, neispravne instalacije prouzrokovale požar u kojem su i dvije osobe lakše povrijeđene u panici prilikom napuštanja zapaljenog objekta.

Šest žrtava požara u novosadskoj diskoteci “Kontrast” je identifikovano, ali njihova imena neće biti objavljena prije nego što porodice budu obaviještene, javlja Radio-televizija Srbije.

 

Informer.ba