BiH Udarno Vijesti

Video: Otvoren “Mediafest u Banjaluci

Na banjalučkoj tvrđavi Kastel sinoć je zvanično je otvoren Drugi festival medija “Mediafest” na kojem će ove godine biti oko 650 učesnika

Festival je riječima dobrodošlice otvorio Goran Ćorić, predsjednik Ogranizacionog odbora “Mediafesta”, pozvavši sve da posjete ovaj jedinstveni medijski festival.

Nakon svečanog otvaranja u DFK su svirali bendovi “Scripta” iz Bihaća i “Soundbeat” iz Banjaluke, kao relaksacija i zabava pred petak i subotu kada će biti održana brojna predavanja i panel diskusije na kojima će učestvovati domaći i inostrani gosti.

Predavanja u petak otvorio je Emir Kusturica sa “Brendiranjem gradova” da bi nakon njega o različitim temama pričali Ivan Stanković, Daniel Akerman i Vladimir Resner.

 

U popodnevnim časovima biće organizovan “Adrenalin Day” na kojem će gosti i novinari moći da učestvuju u raftingu, paraglajdingu, paintballu ili vožnji quadom. Večernji časovi su rezervisani za zabavu i druženje uz bend “Makao”.

Aleksandar Pastir, član Ogranizacionog odbora “Mediafesta”, je rekao da za razliku od prošle godine rafting će biti spust, tako da će sve ekipe odjednom startovati, dok će paraglajding biti organizovan iznad Krupe na Vrbasu.

Milena Đekić, direktorica “Mediafesta”, je kazala da je uloženo mnogo truda u organizaciju festivala i da su se svi pozvani gosti odazvali na poziv organizatora.

Panel diskusije o medijima i slavnim, kao i drugim temama će biti glavna tema narednog dana, a na njima će učestvovati novinari Gordana SušaOlivera Kovačević, džetseterka Vlatka Pokos, glumac i voditeljDragan Marinković Maca i drugi, a posebnu pažnju privlači dizajner Karim Rašid.

“Mediafest” će zatvoriti manifestacija “Noć reklamoždera” i nakon nje koncert grupe “Sevdah baby”, Karim Rašid i DJ Gađo.