Svijet Udarno Vijesti

VIDEO: Pacijenta u komi izbacuju iz bolnice, nema novca da plati račune

Pacijentu koji se nalazi na aparatima za održavanje života u bolnici u američkom gradu Phoenixu, prijeti izbacivanje iz bolnice, jer nema nema novca za liječnički tretman.

Jesus Cornelio srušio se tokom igranja nogometa prošlog ponedjeljka te je zapao u komu. Njegova porodica je za ABC 15 naglasila kako je dio njegovog mozga otad neaktivan. Bolnica Banner Good Samaritan im je dala sedam dana da pronađu rješenje za Jesusa, jer on više ne može biti u toj bolnici.

Problem je što iako većinu života živi u SAD, kao i njegova porodica, 23-godišnji Jesus nije američki državljanin i nema zdravstveno osiguranje. ‘Oni samo gledaju ko će im platiti troškove’, istaknula je Evelyn Cornelio, ogorčena supruga.

Bolnica im je ponudila dva rješenja – prvo da se o Jesusu brinu kod kuće, ili u medicinskom prihvatilištu, a druga opcija je da ga prevezu u Meksiko, gdje bi mu se pružila adekvatna njega, prenosi Dnevnik.hr

Evelyn ističe kako njezin suprug i dalje reaguje na njezin glas i pritišće joj ruku. Ona vjeruje da postoji šansa da se vrati iz kome.

Informer.ba