Region Udarno Vijesti

VIDEO: Policijski helikopter bacio ogromne reklame na djecu, povrijeđeno dvadesetero djece

Osmero djece zadržano je u bolnici nakon što su povrijeđena na vježbi antiterorističke jedinice MUP-a Srbije kada je helikopter podigao reklame koje su pale na tribinu stadiona u Jagodini.

U Opštoj bolnici u Jagodini kažu da je na Dječijem odjeljenju pregledano dvadesetero djece od kojih je osmero zadržano na odjeljenju. Kod jednog djeteta se sumnja na potres mozga, a kod drugog na prijelom ključne kosti, prenosi B92.

Do nesreće je došlo kada je elisa policijskog helikoptera podigla reklame koje su poletjele ka tribinama FK Jagodina među posmatrače.

Helikopter je nadlijetao stadion i u trenutku kada su se četverica pripadnika antiterorističke jedinice MUP-a spuštala na centar stadiona, nekoliko velikih reklama postavljenih duž atletske staze je poletjelo u zrak i palo na tribine na kojima su sjedila djeca. Većina mališana su učenici drugog i trećeg razreda jagodinske osnovne škole.

Načelnica službe za pedijatriju Opšte bolnice u Jagodini Vesna Jarkin izjavila je da je na dječijem odjeljenju pregledano 20-oro djece od kojih je osam zadržano na odjeljenju.

”Nijedno dete nije ozbiljno povrijeđeno. Nema krvarenja ni stanja šoka’‘, rekla je Vesna Jarkin i dodala da su djeci urađeni ultrazvučni pregledi i laboratorijske analize.

Po njenim riječima, kod jednog djeteta se sumnja na potres mozga, a kod drugog na prijelom ključne kosti.

Na snimku s ovog događaja se vidi kako helikopter nadlijeće stadion i u trenutku kada se četvorica pripadnika antiterorističke jedinice MUP-a  spuštaju na centar stadiona, nekoliko velikih reklama postavljenih duž atletske staze je poletjelo u zrak i palo na tribine na kojima su sjedela djeca.

Vježba Protivterorističke jedinice MUP-a održana je u okviru obilježavanja dana grada, 17. oktobra, i oslobođenja Jagodine od fašizma.

Direktorica Osnovne škole “17. oktobar” Biljana Milanović rekla je za B92 da je petoro djece iz njene škole  lakše povrijeđeno.

”Svi su zadobili ogrebotine, djeca su se uplašila i kod njih preovladava strah. Na djecu su pale papirne reklame oivičene tankim letvicama koje je podigao vjetar od helikoptera. Po mom saznanju imamo  15-ak učenika s tim lakim povredama i ogrebotinama i niko koliko  znam nije teže povrijeđen,’‘ rekla je direktorica Osnovne škole 17. oktobar u Jagodini.

Incident se sada istražuje i detalji će biti utvrđeni, a u toku dana uslijedit će saopćenje.

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma obišao je povrijeđenu djecu i kratko rekao da je u šoku.

”Ne znam šta da kažem, u potpunom sam šoku. Šta da kažem roditeljima ove djece”, rekao je vidno uzrujani gradonačelnik Jagodine koji je, pukom slučajnošću ostao nepovrijeđen.

Njegovom unuku Draganu, velika i teška reklama je prošla tik pored glave. Nesreća se dogodila kada je helikopter podigao reklame koje su pale na tribine stadiona NK Jagodine na kojima su sjedila djeca. Pregledano je 20-oro djece od kojih je osmoro zadržano u bolnici, prenosi B92.

Načelnica odjela pedijatrije Vesna Jarkin izjavila je da nijedno dijete nije teže povrijeđeno. Kod jednog djeteta se sumnja na potres mozga, a kod drugog na prijelom ključne kosti. Ostali su uglavnom zaradili ogrebotine, ali su u šoku.

Srna/Informer.ba