Region Udarno Vijesti

VIDEO/ Posljednja ispovijest Palka Ponjigera koji je sa ženom i sinom skočio sa zgrade

U junu ove godine, na sastanku Udruženja vojnih beskućnika Palko Ponjiger se kroz suze obratio svojim kolegama.

” Osamnaest godina nisam mogao da dobijem dijete. Dobio sam sina i već tri godine stanujemo u 15 kvadrata. Otišao sam u selo da živim. Majka me isakatila, jer je bolesna žena. Bio sam deset dana u CZ-u, u Mitrovici, zato što je moja majka prijavila da sam ja nju maltretirao” –  rekao je Ponjiger, piše srbijanski “Blic”.

Pola godine kasnije Ponjiger je sa suprugom Ilonkom i trogodišnjim sinom skočio kroz prozor šestog sprata vojnog samačkog hotela u Beogradu. Ponjiger i Ilonka su poginuli dok je dječak nekim čudom preživio i sada se oporavlja u bolnici.

Ponjiger je svoju ispovest, čiji se snimak pre tri dana pojavio na kanalu  “Youtube”, započeo biografijom. Kapetan prve klase u penziji. Otišao u invalidsku penziju 2001. godine, kada je operisao srce. Dobio smeštaj u samačkom hotelu “Zvezdara” 2003. godine, posle dve godine u penziji. Radio kao nastavnik u vojnim školama u Rajlovcu, Somboru i u Batajnici.

Trenutno sam podnio zahtjev za (beskamatni kredit od Ministarstva odbrane u iznosu od) 20.000 (eura). I uzeću tih 20.000! Samo da mi ih daju” – rekao je uplakani Ponjiger.

Kreditu se uzalud nadao. Nije ga dobio.

” Ja sam sa suprugom. Supruga mi je Hrvatica. Ja sam Slovak! Nigdje nisam mogao da se priključim vojsci. Nijednoj! Jer me nisu željeli. A nisam pobjegao. I nisam ratovao. Nego sam došao u prekomandu” – rekao je Ponjiger, piše “Blic”.

Informer.ba