Izdvojeno Politika Video Vijesti

VIDEO/ Prnjavor: Potukli se skupštinski odbornici

Novi skandal završen je u utorak u prnjavorskom opštinskom parlamentu, onim čime su dobri poznavaoci ovdašnjih (ne)prilika i slutili – fizičkim obračunom lokalnih parlamentaraca!

Udarac rukom odbornika Slobodana Rudonjića (DNS), inače profesora u prnjavorskoj Srednjoj školi, završio je na nosu i čelu njegovog kolege odbornika dr Branka Šikanića (SDS), ljekara u ovdašnjem domu zdravlja, bivšeg ratnog zarobljenika u mudžahedinskim logorima.

Prava drama se odigrala nešto poslije 13 časova u holu skupštinske sale, u vrijeme pauze. Prema kazivanju očevidaca, fizičkom nasrtaju člana vladajuće koalicije Slobodana Rudonjića, na odbornika opozicije dr Branka Šikanića, prethodio je njihov naoko miran dijalog u vezi infrastrukturalnih radova na području opštine. Međutim, pošto je sijevnula pesnica, Rudonjić je uletio u skupštinsku salu, a za njim sa pepeljarom u rukama Šikanić. U opštem metežu i panici čule su se teške riječi, povike i jauci, letjele su stolice, a stradala je i velika pepeljara iz hola. Srećom, niko nije ozbiljnije povrijeđen, ali je došlo do prekida rada skupštine, a intervenisala je i policija.

Po povratku u skupštinske klupe, Rudonjić je izrazio žaljenje zbog incidenta, uputivši riječi izvinjenja kolegi Šikaniću na, kako je rekao, impulsivnoj reakciji. Međutim, vidno potreseni Šikanić nije prihvatio izvinjenje, izjavivši da je udaren bez ikakvog razloga.

” Profesor Rudonjić me je udario otvorenom šakom u nos i čelo. Ovaj cinični i fakinski udarac koji sam primio od profesora nikada neću zaboraviti, a ni oprostiti “- rekao je Šikanić, dodavši da je zapao u emocionalni afekt. Zgrabio sam pepeljaru i pojurio za odbornikom Rudonjićem, pri čemu su me spriječile kolege odbornici u holu i skupštinskoj sali.

Napad na odbornika svoje stranke osudio je i Siniša Gatarić, predsjednik prnjavorskog SDS, koji je podsjetio da je ova stranka još na jednoj od prethodnih sjednica istakla natpis sa apelom “da se ne tuku odbornici”.

Međutim, ni slutili nismo da će se na meti naći upravo odbornik Šikanić, inače priznati ljekar, poznat i po tome što je u proteklom otadžbinskom ratu prošao golgotu mudžahedinskih logora. Pogotovo je nedopustivo da je na njega ruku digao kolega odbornik” – rekao je “Novostima” Gatarić.

Sudski epilog

Izvjesno je da će nesvakidašnji skandal u zgradi prnjavorske opštine dobiti i sudski epilog. Odmah po prekidu skupštinskog zasjedanja, policija je uzela iskaze desetak svjedoka.

(Snimak TV Kanal 3)

Novosti.rs/Informer.ba