Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Putnici skupljali pare za gorivo da bi stigli u Englesku

Više stotina putnika koji su putovali iz Indije za Veliku Britaniju morali su da provedu šest sati na aerodromu u Beču jer je aviokompanija kojom su letjeli tražila da prikupe još 20.000 funti za gorivo do Birmingema.

Britanski Kanal 4 prikazao je danas video snimak na kojem se vidi da posada aviokompanije “Comtel Air” traži od putnika novac za nastavak putovanja.

“Potrebno nam je nešto novca da bismo platili gorivo, aerodrom i sve što je potrebno. Ukoliko želite u Birmingem, moraćete da platiti”, čuje se na snimku.

Neki od putnika koji nisu imali novac kod sebe morali su da izađu iz aviona do bankomata na aerodromu, kako bi podigli novac.

“Skupili smo nekako 130 funti. Djeca ispod dvije godine nisu morala da plaćaju, moja djevojčica mogla je besplatno jer ima manje od dvije godine. Da nismo imali novac, morali smo da izađemo napolje, u Beč, i da nađemo pare”, kazala je jedna od putnica Rina Rindi.

Iako su svi putnici na kraju stigli u Birmingem, većina je bila vrlo bijesna zbog takvog ponašanja indijske aviokompanije.

“To je apsolutno odvratno. Još uvijek ima ljudi koji su tamo negdje zaglavljeni”, izjavio je po slijetanju putnik Dalvinder Batra.

Većinski vlasnik aviokompanije “Comtel Air”, Bupinder Kandra, izjavio je za AP da su turistički agenti uzeli novac od putnika prije nego što je avion krenuo, ali da ga nisu proslijedili na aviokompaniju.

“To nije moj problem. To je problem sa (turističkim) agentima”, rekao je Kandra insistirajući na tome da je kompanija i dalje solventna.

To nije prvi put da se takva situacija dogodila sa “Comtel Airom”. U Amristaru, u Indiji, oko 180 putnika moralo je da sakupi po 200 dolara jer je posada zaprijetila da neće ni poletjeti.

Sa aerodroma u Birmingemu danas je saopšteno da su svi letovi “Comtel Aira” ovog vikenda otkazani, ali Kandra insistira da će kompanija i dalje raditi “uobičajeno”.

 

Beta/Informer.ba