BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

VIDEO: Saobraćajni kolaps u gradu Sarajevu

U Sarajevu je  jutros je došlo do saobraćajnog kolapsa. Zbog sanacije mosta na Miljacki u ulici Bulevar Meše Selimovića, obustavljen je saobraćaj za putnička vozilakoja se kreću iz pravca  Ilidže u pravcu centra grada.

Velike su gužve u saobraćaju, nervozni vozaći, radnici kasne na posao, učenici u škole, takva haotična slika viđena je jutros u glavnom gradu BiH.

Prema saopštenju iz MUP-a, saobraćajna policija je na terenu pokušavaju regulisati saobraćaj, ali gužve u saobraćaju su neminovne.
Prema saopštenjima totalna obustava saobraćaja za automobile od Ilidže ka centru grada trajat će 15 dana, te vozači mogu koristiti četiri alternativna pravca.

Jedan od njih je Halililovići – Remiza – Centar – glavna saobraćajnica, zatim Halilovići – Otoka – glavna saobraćajnica, glavna saobraćajnica – Mojmilo – Švrakino selo i Dobrinja – Mojmilo – Hrasno – centar grada.

Iz GRASA su, također, istakli da će zbog sanacije mosta ispred objekta “Vistafon” od 14. septembra do 2. oktobra doći do izmjene u odvijanju javnog gradskog prevoza.

Autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja, iz pravca Dobrinje, dijelom će mijenjati trasu, te će od Alipašinog polja (semafor za lijevo skretanje – preko puta ASA auta) saobraćati alternativnom obilaznicom preko mosta Ive Andrića, zatim ulicama Džemala Bijedića i Srđana Aleksića (bivša Velikih drveta), te će se pored Remize ponovno vratiti na ustaljenu trasu.

Autobuska linija br.31e Vijećnica – Dobrinja, iz pravca Vijećnice, neće mijenjati trasu, a neće dolaziti ni do izmjena u odvijanju tramvajskog saobraćaja, saopćeno je iz GRAS-a.

Informer.ba