Izdvojeno Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ SIM kartice hrvatskog operatera u rukama sirijskih pobunjenika!

Iako je hrvatska ministarka vanjskih poslova Vesna Pusić u Istanbulu učestvovala na sastanku “Prijatelja Sirije”, koji okupljaju političke snage sklone sirijskoj opoziciji koja želi svrgnuti Asadov režim, do sad se činilo kako Hrvatska baš i nema neke posebne veze sa sirijskim pobunjenicima. No to možda i nije baš tako.

Naime, kako su primijetili na portalu Politika.hr, sirijska televizija je u svojim vijestima nedavno izvijestila kako su režimske snage nakon okršaja s pobunjenicima u Latakiji pronašli njihovo utočište, u kojem su pronašli veliku količinu oružja, lijekova i raznih drugih potrepština među kojima su bile i, kako snimka nakon 6:06 zorno prikazuje, Tomato kartice za mobitele.

Kako su one tačno dospjele u Siriju nije poznato, ali je jasno kako nekakva veza s ovim krajevima ipak postoji. Politika.hr iznosi nekoliko mogućih scenarija. Prva verzija sugeriše kako iza svega stoji srpska organizacija Otpor, koja pod patronatom CIA obučava revolucionare još od pada Miloševićevog režima.

Druga solucija sugeriše kako su u pomoć svojoj “vjerskoj braći” u Siriji priskočile bosanskohercegovačke vehabije. Treća mogućnost prema mišljenju portala Politika.hr je ta da sirijskoj opoziciji pomažu hrvatske tajne službe i Vlada, zbog pritiska SAD i EU. Čeka se službeni odgovor Vlade i Tomato službe, a dotad ostaju samo nagađanja o tome kako su kartice sa sloganom “Sve više je previše” dospjele u ruke sirijskih pobunjenika, prenosi Index.hr.

Index.hr/Informer.ba