Region Udarno Vijesti

VIDEO/ Skandal/ Ruski ambasador napustio forum u Beogradu zbog Kosova: Zar u dvorani nema Srba?!

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Konuzin danas je, pošto je uz povišen ton sudionicima sigurnosnog foruma u Beogradu uputio niz kritika vezanih uz Kosovo, demonstrativno napustio skup.

Govoreći na “Beogradskom sigurnosnom forumu”, Konuzin je, nezadovoljan tokom rasprave, kritizirao to što se ne govori o aktualnom problemu na sjeveru Kosova te upitao: “Zar u ovoj dvorani nema Srba?”

Konuzin je izjavio kako niko od sudionika ne spominje to što, prema njegovim riječima, “NATO i KFOR trenutno krše Rezoluciju 1244 UN o Kosovu jer na granicu sa Srbijom na sjeveru Kosova kane dovesti kosovske carinike”.

Ustvrdivši kako među sudionicima na forumu nema nikoga tko se zauzima za srbijanske interese, ruski ambasador poručio je kako će na posebnoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a o Kosovu te interese braniti Rusija i srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić.

Nakon govora koji je trajao oko 15 minuta, ruski ambasador ljutito je napustio forum na kojem sudjeluje više od 300 dužnosnika iz Srbije i evropskih država, predstavnika Europske unije i NATO-a, naučnih instituta, građanskog društva, parlamentaraca  i novinara.

Onasa/Informer.ba