Izdvojeno Svijet Udarno Vijesti

VIDEO/ Skočila sa nadvožnjaka, niko nije stao da joj pomogne

Dvije nedjelje nakon što je preminula dvogodišnja Jue Jue, djevojčica koju je 18 prolaznika ignorisalo kada je povrijeđena ležala na zemlji pošto ju je pregazio kamion, stigla je nova vijest o indiferentnosti Kineza prema mukama svojih sugrađana.

Tako se juče na kineskom web sajtu ‘Youku’ pojavio snimak na kojem se vidi žena koja skače sa nadvožnjaka, i pada direktno ispred automobila koji uspjeva da zakoči u zadnjem trenutku.

Dok ostali vozači mirno nastavljaju svojim putem, osoba ispred čijeg je vozila žena pala, odlučuje da se prestroji i nastavi put. Sve dok traje snimak, ne vidi da se da je bilo ko zaustavio vozilo i pomogao ženi koja je očigledno preživjela pad. Jeziva scena odigrala se u mjestu Čengdu, a snimak je postavljen na internet juče popodne.

Kineski blog ‘Shanghaiist’ koji piše i na engleskom jeziku, navodi da je autor snimka pozvao hitnu pomoć ali da se ni on nije zaustavio kako bi eventualno pomogao povrijeđenoj. Ne zna se kakvo je trenutno stanje žene.

Nakon skandala prošlog mjeseca oko male Jue Jue kojoj niko nije želio da pomogne, Kinezi su objasnili da se u njihovoj zemlji ne isplati biti ‘dobri Samarićanin’ loše prolaze, jer sud često traži da plate bolničke račune one osobe kojoj su pomogli.

 

Informer.ba