Region Udarno Vijesti

VIDEO/ Šprajcu zabranjeno vođenje HTV-ovog Dnevnika

HRT je saopštio kako Zoran Šprajc do daljnjega neće voditi niti uređivati Dnevnik.

Kako stoji u saopštenju kojega je medijima proslijedila glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin Jelenc, v.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić i glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević, zatražili su da se uredniku i voditelju nedjeljnog Dnevnika Zoranu Šprajcu izrekne mjera upozorenja zbog povrede radne obveze, prenosi Index.

“Kolega Šprajc odbio se izjasniti nadređenim urednicima u vezi s upitom Programskog vijeća HRT-a te je zlouporabio  medijski prostor javne televizije i Programskom vijeću odgovorio putem ekrana. Također, kolega Šprajc se direktno oglušio o nalog nadređenih urednika koji su prema važećim pravnim aktima odgovorni za program.”, stoji u saopštenju.

“Istup kolege  Šprajca nadređeni urednici i Uprava HRT-a smatraju potpuno neprimjerenim i neprofesionalnim te je predsjednik Uprave Josip Popovac uvažio prijedlog i Šprajcu izrekao mjeru upozorenja zbog povrede radne obveze.”, smatraju čelni ljudi na televiziji pa je stoga Miočić odlučio da Šprajc do daljnjega neće voditi i uređivati Dnevnik, te će obavljati druga zaduženja sukladno njegovoj odluci.

Slučaj je počeo Šprajcovim javnim odgovorom članovima Programskog vijeća u vezi sa prilogom o Vukovaru, emitovanim na dan obilježavanja godišnjice pada tog grada.

 

Informer.ba