Crna hronika Udarno Vijesti

VIDEO: Suđenje Turkovićevoj grupi: Advokat Karkin najavio da će za svjedoke pozvati i državne tužioce

Branilac Zijada Turkovića, advokat Fahrija Karkin danas je u nastavku suđenja Turkovićevoj organizaciji, najavio dio strategije koju će sprovesti u cilju odbrane svog klijenta. Tako je najavio da će Zijad Turković svjedočiti u svoju korist, a za svjedoka odbrane će biti predložena i njegova supruga Šejla Turković – Jugo.

Karkin je najavio da će za svjedoke pozvati i državne tužioce Olega Čavku, Dianu Kajmaković, Božu Mihajlovića i Dubravka Čamparu, jer prema njemu riječ je o svjedocima koji proizilaze iz optužnice. Turkovićeva odbrana za svjedoka će pozvati advokate Dauta Bibića i Senada Krehu kao i pripadnika SIPA-e Safeta Ćamila.

Također je najavio da će pozvati Samira Bejtića, te svjedoka pokajnika Isljama Kalendera, te Seada Dumanjića koji je bio optužen u ovom predmetu, ali je sklopio sporazum o priznanju krivnje.

Turkovićeva odbrana najavila je da ima još listu od 46 svjedoka, te da će podnijeti veći broj finansijske dokumentacije, ali i krivičnih spisa o optuženima koji su se do sada nagodili sa Tužilaštvom.

Turković je ponovio kod priznanja vezano za pokušaj ubistva Nasera keljmendija.

Uvodne riječi dali su i ostali branioci, osim advokata Milenka Lakića.

Nastavak suđenja odgođen je za 5. oktobar kada će biti pozvani prvi svjedoci optužbe.

Turković koji se požalio na odnos pripadnika sudske policije i pripadnika SIPA-e prilikom dovođenja na pretres, a danas je na kraju suđenja izazvao manji incident kada je odbio da se veže, oa su policajci to morali silom da urade.

Dnevniavaz/Informer.ba