Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Tinejdžer 7 dana prije smrti objavio dirljivi video na internetu

Teško bolestan tinejdžer iz Teksasa, 18-godišnji Ben Breedlove koji je tri puta prevario smrt uprkos tome što je bolovao od opasnog srčanog poremećaja, na Božić je nažalost preminuo od posljedica srčanog udara.

No, prije smrti Ben je na YouTubeu objavio video u kojem priča svoju priču i opisuje vizije koje je doživio. Na snimci 18-godišnjak u tišini sjedi u polumračnoj sobi, a svoju priču gledaocima prenosi putem ispisanih kartica.

Video naziva “Ovo je moja priča” 18-godišnjak je objavio sedam dana prije svoje smrti, 18. decembra. Prvi dio snimka kojem na internetu sve brže raste popularnost od danas je pogledan više od milion puta. Facebook i YouTube preplavljeni su s posvetama prerano umrlom mladiću.

Opisao je kako mu je bilo odrastati s bolešću srca, kako je tri puta prevario smrt, ispričao je i svoje doživljaje na granici života i smrti te rekao kako se osjećao kada je vjerovao da će napustiti ovaj svijet.

Zbog toga što je bolovao od hipertrofične kardiomiopatije, stanja zbog kojeg je jedan dio srca deblji od drugog, što srčanom mišiću otežava pumpanje krvi, Ben se sa smrću prvi puta susreo kada su mu bile svega četiri godine, a posljdji put prije manje od mjesec dana.

U snimku Ben priča o tim doživljajima, o sjajnoj svjetlosti koja mu je, prvi put kada ju je susreo, donijela mir te o trenutku kada u odijelu stajao u bijeloj sobi pored svojeg omiljenog repera Kid Cudija.

” Tada sam se pogledao u ogledalo. Bio sam ponosan na cijeli svoj život, na sve što sam učinio. Bio je to najbolji osjećaj!” – rekao je Ben.

Opisujući svjetlost koju je vidio u bolnici kada je ima četiri godine Ben piše: Ne mogu skinuti pogled i nisam sebi mogao pomoći da se ne nasmijem. Bio sam potpuno bezbrižan i ništa drugo na svijetu nije bilo važno.

Priznao je da najviše žali što nije bio kao drugi.

” Nikada se nisam smio baviti sportom poput mojih prijatelja. Žao mi je što sam propustio taj dio svog života” – zaključio je Ben.

Index/Jutarnji/Informer.ba