Region Udarno Video Vijesti

VIDEO/ U javnost procurili dijelovi Sanaderovog iskaza istražiteljima

Iskaz bivšeg premijera Ive Sanadera koji je dao istražiteljima USKOK-a procurio je na internet. Na YouTube ga je postavio korisnik pod imenom RemetinecLIVE prije četiri dana, 27. novembra.

Riječ je o samo dijelu iskaza u trajanju od 12 minuta i šest sekundi. Prema datumu na snimci, Sanader je ovaj iskaz dao 21. jula ove godine, piše Jutarnji.hr

“Najprije želim reći da je funkcioniranje HDZ-a i Vlade pod mojim vostvom bilo na najbolji mogući način organizirano, sukladno demokratskoj praksi najrazvijenijih europskih zemalja, istaknuo je Sanader u isječku postavljenom na YouTube te nastavio:

” Saradnike sam birao naravno na jednoj osnovi koja je bila kombinacija informacija koje sam dobio od njih, jer ja nisam mogao znati sve ljude po Hrvatskoj, čak i obilaskom terana i tih skupova. Nemoš’ ti sve ljude upoznati. Znači bio sam upućen na određene dužnosnike stranke, koji su bili članovi predsjedništva ili članovi središnjeg odbora, koji su mi predlagali određene ljude…”

… Ja sam sa svima njima nikad nisam imao nikakav prijateljski odnos, samo isključivo službeni odnos, i to na način ne da bih ja kontrolirao njih. Zašto bi ja kao predsjednik stranke kontrolirao rizničara stranke, to nije moja zadaća, to je zadaća glavnog tajništva, nacionalnog vijeća, središnjeg odbora, predsjedništva stranke, da kontroliraju šta taj radi, a ovo što mi se stavlja na inkriminaciju nema nikakve veze. To su laži, to je kupovanje bolje prošlosti i bolje budućnosti.

Informer.ba