BiH Udarno Vijesti

VIDEO/ U Prijedoru uhapšena monstrum djevojka Monika Simonović

Monika Simonović, poznatija pod nadimkom ‘Djevojka monstrum‘ uhapšena je sinoć u Prijedoru, saznaje se iz više izvora u policijskim agencijama Republike Srpske i Distirkta Brčko.

Lažni identitet

Simonović u ratu udala za zloglasnog Gorana Jelisića Adolfa, kojeg je Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora zbog užasnih zločina nad Bošnjacima. Navodno su imali i dijete, piše Dnevni avaz.

Prema prvim informacijama, Monika je otkrivena praćenjem telefonskih poziva, a uhapšena je u kući u Prijedoru gdje je živjela u vanbračnoj vezi sa suprugom i djetetom!

Nezvanično, ona je ranije duže vremena živjela u Srbiji pod lažnim imenom. Najvjerovatnije u Novom Sadu. Policijsko-obavještajne agencije zapazile su njen boravak u našoj zemlji, te je duže vrijeme pratile.

Ona je sinoć uz jake mjere sigurnosti dovezena u stanicu policije u Brčkom i u trenutku zaključenja ovog broja bila je na kriminalističko-tehničkoj obradi.

Užasna nedjela

Inače, iako je djelovala kao djevojčica, Simonović je, zajedno sa Jelisićem, u zloglasnom logoru Luka u Brčkom 1992. godine počinila užasna nedjela. Prema opisima preživjelih, ona zatočenicima bukvalno kukama vadila oči i čupala grkljane!

Radila je ono što niko ne bi radio u onim godinama. To je djevojčica koja je imala samo ime žensko. To nije bila žena, to je monstrum bio – opisivali su bivši logoraši.

Prije nekoliko godina pred Pravosudnim institucijama Distirkta na šest godina osuđen je Monikin brat Konstantin Simonović, koji svoju kaznu izdržava u Foči.

Inače, Monika Simeunović rođena je, pretpostavlja se, 1974. godine u Brčkom, kao vanbračna kći Vere Simeunović i Bore Ilića. Konstantin Simeunović Monikin polubrat, jedno je od četvoro ili petoro Verine vanbračne djece.

Vera Simeunović vodila je  tokom rata ozloglašenu kafanu-bordel Westfalia, u kojoj su seksualno zlostavljane djevojčice i žene nesrpske nacionalnosti.

 

Informer.ba