Izdvojeno Svijet Udarno Video Vijesti

VIDEO/ Učenici davao spermu na kašičicu

Američke vlasti saopštile su danas da je Mark Bernt (61), bivši nastavnik Osnovne škole “Miramont” u oblasti Los Anđelesa, optužen za nepristojne radnje nad djecom, među kojima je i stavljanje bubašvaba na njihova lica, povezivanje očiju i ljepljive trake preko njihovih usta.

Iz kancelarije okružnog šerifa saopšteno je da je Bernt uhapšen početkom sedmice u svojoj kući u predgrađu Los Anđelesa – Torens prema optužbama za zlostavljanje oko 25-oro djece uzrasta od šest do deset godina u periodu između 2008. i 2011. godine.

U saopštenju se ističe da je istraga protiv Bernta počela prije godinu dana, kada je policiji predato oko 40 fotografija na kojima su prikazana djeca u učionici, od kojih su neka sa povezom preko očiju i trakom na ustima.

Na pojedinim fotografijama vidi se kako Bernt drži ruku oko djece ili preko njihovih usta. Na drugim fotografijama su djeca sa velikim, živim bubašvabama na licima i ustima.

Na nekim od fotografija Bernt djevojčicama nudi plavu plastičnu kašiku sa prozirnom ili bijelom tečnošću, za koju istražitelji sada vjeruju da je sperma.

Policijski zvaničnik Den Skot istakao je da je u ranim fazama istrage pronađena slična plava kašiku u kanti za otpatke u učionici u kojoj je Bernt predavao. Rezultati analize DNK-a pokazale su da je sperma pronađena na njoj. On je dodao da se Berntova DNK podudara sa uzorcima uzetim sa kašike.

On je naglasio da je Bernt u školi predavao duže od 30 godina, a otpušten je u martu 2011. godine neposredno po početku istrage.

“Detalji u vezi sa ovim slučajem uznemiravajući su. Ovo je daleko od normalnog”, rekao je drugi policijski zvaničnik Karlos Markez, koji je nadgledao slučaj.

Istražioci su pronašli 390 fotografija povezanih sa ovim slučajem, a desetak djece sa fotografija nije identifikovano.

U sudskim dokumentima navodi se da Bernta terete prema 23 tačke optužnice za nepristojne radnje nad djecom slučaja bludnih radnji nad djecom. On je trenutno u zatvoru i određena mu je kaucija u vrijednosti od 2,3 miliona dolara.

U slučaju da bude proglašen krivim prema svim tačkama optužnice, Bernt se suočava sa kaznom doživotne robije.

 

Agencije/Informer.ba