Crna hronika Udarno Video Vijesti

VIDEO: “Ultrasi” koji su veličali Antu Pavelića u Sarajevu, tvrde da su pretučeni od strane policije

Povodom nemilih scena na utakmici Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog na Grbavici, kada su pripadnici MUP-a KS morali reagirati i odstraniti gostujuće navijače, koji su uzvikivali ustaške pokliče i veličali ratnog zločinca Antu Pavelića, oglasili su se Mostraci koji tvrde da je tom prilikom, upotrijebljena prekomjerna sila.

Treće poluvrijeme utakmice se desilo u poluvremenu kada je policija multietničkog Sarajeva uz grubu uporabu sile izbacila navijače Zrinjskog sa stadiona. Nakon što su ranijih godina na tom istom stadionu palile i zabranjivale Hrvatske zastave, policija je otišla korak dalje i uporabila silu.

Iako se mediji pod bošnjačkom kontrolom trude sam događaj prikazati u drugačijem svjetlu, povod policijske akcije slične onima u Libiji ili Siriji jeste zastava hrvatskog naroda koju su htjeli oduzeti navijačima Zrinjskog. Neutralni promatrači rekli su nam poslije utakmice da takvu represiju prema nekome nisu vidjeli u životu, a samu akciju bošnjačkih specijalaca nismo uspjeli snimiti jer nam je to bilo zabranjeno od strane službenih osoba. Krvoloci u službenim policisjkim odorama nisu birali koga udaraju, te su istovremeno na navijače Zrinsjkog pustili i službene pse, te je prava sreća što nitko od navijača  

Zrinjskog nije teže stradao. Sve to se događalo uz odobravanje nazočnih na stadionu uz več poznate povike i pozive na ubijanje ustaša.

Nakon svega ta ista takozvana policija maltretirala je navijače Zrinjskog na granici između dvije županije, a svoju profesionalnost bošnjački policajci su iskazali su pendrečenjem jednog 14.godišnjeg dečka istovremeno ga nazivajući ustašom”, tvrde navijači na svojoj službenoj web-stranici.

Povodom svega oglasila se i Uprava HŠK Zrinjski.

“Ovim putem upućujemo oštar prosvjed Ministarstvu unutarnjih poslova Kantona Sarajevo povodom nemilih događaja. Proteklih svih ovih godina bili smo svjedoci na koji način je od strane policije zabranjivano i  uklanjano znakovlje hrvatskog naroda u BiH, a koje ni u kom slučaju ne bi smjelo smetati niti jednoj civiliziranoj osobi.

Na jučerašnjoj utakmici bili smo svjedoci krajnje brutalnog načina i udaljavanja naših navijača iz nama nepoznatih razloga, a posebno što je svaki udarac pendrekom pratila psovka na nacionalnoj osnovi.

U nadi da će ministarstvo putem interne kontrole preispitati uporabu prekomjerne fizičke sile svojih djelatnika  i poduzeti odgovarajuće  mjere“, poručuje Uprava Zrinjskog.

Prema informacijama “Dnevnog avaza” navijači Zrinjskog su sa Grbavice odstranjeni na prijedlog komesara za sigurnost i delegata NSBiH.

U MUP-u Kantona Sarajevo demantiraju da je bilo prijava o prekoračenju službenih ovlasti kao i da su pojedini navijači “brutalno pretučeni”, kao što to tvrde Mostarci, mada će, kako kažu, poduzeti potrebne mjere kako bi ispitali eventualnu odgovornost bilo koga.

Avaz/Informer.ba