Region Udarno Vijesti

VIDEO: Usred dana opljačkao staricu u liftu, snimile ga sigurnosne kamere

Razbojnik Nenad P. (33) napao je u utorak staricu u jednoj zgradi na Novom Beogradu, a dramu koja se odvijala u liftu snimile su nadzorne kamere.

Kadifka P. (66) prošla je sa lakšim povredama, ali priznaje da je mislila kako će je razbojnik udaviti u liftu, kada je pokušavao da joj strgne zlatni lančić sa vrata. Napad se odigrao u sred dana, a staricu je toliko istraumirao da ne smije da izađe iz stana.

’Vraćala sam se iz grada i ušla u lift. Nepoznati mladić je ušao za mnom, stavio mi ruku preko usta i udario me pesnicom. Vukao mi je lančić, a ja nisam mogla da dišem. Pomislila sam da će me ubiti. Lančić je bio debeo i lopov nikako nije uspjevao da ga strgne. Čula sam ga kako nešto psuje i sjećam se da je sve vrijeme imao cigaretu u ustima’ ispričala je Kadifka za ’Kurir’, i dodala da je mogla da prođe i gore.

’Nedavno sam operisala glavu. Da me je tu udario, ne znam da li bih preživela! Komšije su plakale kad su gledale snimak s video-nadzora. U mene se sad uvukao strah i ne znam kako ću se izboriti s tim’ priznaje napadnuta žena.

Policija je ubrzo nakon napada pregledala snimke i uhapsila višestrukog povratnika Nenada P., kojem se na teret stavljaju još dva razbojništva.

Informer.ba