Svijet Udarno Vijesti

VIDEO: Već 30 godina hrani se samo životinjama stradalima na cesti!

Jonathan McGowan, koji za život zarađuje prepariranjem životinja, počeo se hraniti s životinjama koje su pregazili automobili u dobi od 14 godina. Sve je počelo kada je kraj ceste pronašao mrtvu guju i odlučio je skuhati.

Dodao je kako prva zmija nije bila posebno ukusna, no smatrao je da je učinio pravu stvar. S vremenom, McGowan je u svojem načinu prehrane vidio ekološku dimenziju i kulinarski izazov u pripremanju ukusnog jela od mrtvih životinja pronađenih uz cestu.

McGowan je nastavio kupovati voće, povrće i začine. ‘Zečevi, jazavci i fazani se najčešće pronađu. Zečevi su blagi, a lisica je puno ukusnija od njih i nikada nije masna, divne je teksture. Žabe imaju ukus piletine, štakori su slični svinjetini, odlični su s celerom, lukom, paprom i gljivama’, ispričao je.

Nije imao nikakvih loših zdravstvenih iskustva zahvaljujući svom načinu prehrane. No, grimase prijatelja koje zove na ručak su uobičajene. Savjetuje svm ljudima koji su ekološki osviješteni i vole jesti meso da ne okreću glavu od pregaženih životinja na cesti, već da slijede njegov primjer.

 

 

Dnevnik.hr/Informer.ba