Region Udarno Vijesti

VIDEO/Brač: Požar divlja, evakuisani turisti i stanovnici

Požar koji je u četvrtak izbio na Bračutokom noći nije ugašen. Budući da je vatrena stihija prijetila naseljima, iz Milne, Bobovišća i Ložišća evakuisano je 30 stanovnika i 200 turista. Na požarištu je pet kanadera, tri zračna traktora i dva helikoptera.

8:20 Prema posljednjim podacima, iz mjesta Milna, Bobovišće i Ložišće evakuirano je ukupno 30 stanovnika i 200 turista. Službenu evakuaciju nisu proglasili, javljaju 24sata.

Gašenje požara na otoku Braču, na području pustinje Blace i jugozapadnog dijela otoka Brača, i dalje je u toku. Prema prvim procjenama, izgorjelo je oko 2.300 hektara guste borove šume, trave i niskog raslinja te poljoprivrednih kultura. Tijekom cijele noći, svim snagama štitila su se ugrožena naselja Milna, Bobovišća i Ložišća.
U gašenju sudjeluje 149 vatrogasaca s više od 37 vozila iz Sezonske intervencijske vatrogasne jedinice (SIVP) Brač, Državne intervencijske jedinice (DIP) Split i Zadar, JVP-a Split i Imotski te DVD-a Split, Gomilica, Mladost, Solin, Seget Vranjica, Klis, Makarska, Omiš, Muć, Trogir, Pučišća, Supetar, Bol, Selca i Milna.

 

Informer.ba