BiH Izdvojeno Vijesti

Vijeće ministara BiH poziva na anarhiju i bezakonje

Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH dao je punu podršku vojnicima Oružanih snaga BiH koji danima protestuju ispred zgrade institucija BiH tražeći svoja zakonom zagarantirana prava – pravo na penziju.

UO smatra zabrinjavajućim izjave državnih zvaničnika i njihove komentare kojima se opravdava neizvršenje zakonskih obaveza, odnosno ocjene koji je zakon “etičan”, a koji nije, koji će zakon biti proveden, a koji neće.

“Vijeće ministara BiH, umjesto da štiti pravnu državu i provodi zakone države BiH, ono svojim postupcima poziva na anarhiju i bezakonje”,
navedeno je u saopćenju UO Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

UO Udruženja FBiH ocjenjuje da je u posljednje vrijeme popularno da političari i zvaničnici vlasti u BiH sve više omalovažavaju borce.

“Pokušavaju se umanjiti ostvarena prava ove populacije, a javnosti se ova populacija predstavlja parazitima društva. Pozivamo organe vlasti da se počnu baviti strateškim problemima države, da se teret krize podijeli ravnomjerno na sve slojeve društva, te da se boračka populacija zaštiti od nasrtaja dnevne politike i neodgovornih predstavnika vlasti”
, saopćeno je iz UO Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

 

Fena/Informer.ba