BiH Izdvojeno Vijesti

Vinko Puljić: Zabrinut sam zbog rastuće islamizacije u BiH

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je tokom posjete međunarodnom sjedištu katoličke humanitarne organizacije ”Pomoć crkve u nevolji” u Blektaunu u Australiji da je zabrinut zbog rastuće islamizacije u BiH.

”U BiH ima između 3.000 i 5.000 vehabija koje nastoje da steknu uticaj u društvu. Niko u vlastima u BiH nema hrabrosti da učini bilo šta kako bi spriječio takav razvoj. S druge strane, na tržištu rada, u školama i u drugim sferama društvenog života, katolici su sistemski u nepovoljnom položaju”, upozorio je kardinal Puljić.

On je rekao da su muslimanski centri i džamije sagrađeni u mnogim mjestima u BiH, i to od petrodolara iz Saudijske Arabije, te da je samo u Sarajevu izgrađeno bar 70 novih džamija.

Kardinal Puljić izrazio je bojazan da postoji cilj da se Hrvati uvjere da napuste BiH.

On je naveo i da zemljište i objekti, koji su Katoličkoj crkvi u BiH oduzeti u vrijeme komunizma, još nisu vraćeni, dok je Bošnjacima vraćena sva imovina.

 

Srna/Informer.ba

1 Comment

Click here to post a comment
  • I ti poceo da jedes govna,o teritoriju pod kontrolom tvojih ustasa sutis ko pizda il ti je zelja da odkines komad BiH ko i tvoj jaran supak tj susak jebo te on