Svijet Vijesti

Više od 20 mrtvih u dva samoubilačka napada u Iraku

Dvadeset šestoro ljudi, uglavnom policajaca, poginulo je danas u Iraku, u dva samoubilačka napada Al Qiade čija je meta bio guverner šitiske provincije Divanija u centru Iraka, rekao je predstavnik lokalnih vlasti.

Al Qaida je organizovala napad kako bi ubila guvernera Salema Huseina“, rekao je predstavnik lokalnih vlasti Initisar al Musavi.

Guvernerova kancelarija je saopštila da Salem Husein nije povrijeđen, a kako navodi agencija Frans pres, sve ukazuje na to da je ostao živ zato što je kuću napustio ranije nego što je to uobičajeno.

Prema riječima portparola ministarstva odbrane Mohameda Askarija, u današnjim samoubilačkim napadima je poginulo 26, a povrijeđeno 29

ljudi.

Prva eksplozija se dogodila kada je jedan napadač samoubica pokušao

da prođe kontrolni punkt kako bi napao guvernerovu kuću. Auto je eksplodirao kod glavnog ulaza u rezidenciju, a druga eksplozija se dogodila samo tri minuta kasnije“, rekao je Askari.

I jedan očevidac je rekao da su kod ulaza u guvernerovu rezidenciju u razmaku od samo nekoliko eksplodirala dva automobila, pišu Nezavisne novine.

 

Informer.ba

Tags