Crna hronika Udarno Vijesti

Vještakov nalaz pobija silovanje 13-godišnjakinje u stanu

Advokat Faruk Balijagić očekuje u ponedjeljak puštanje iz pritvora optuženog Srđana Letića (27), koji je negirao silovanje

Okružnom sudu u Doboju dostavljen je nalaz sudskog vještaka dr. Zlatana Markovića kojim je utvrđeno da 13-godišnjakinja, za čiju je obljubu optužen Srđan Letić (27) iz Lončara, nije imala seksualni odnos.

Prema riječima Letićevog branioca, advokata Faruka Balijagića iz Tuzle, nalaz koji će u penedjeljak biti izveden i uvršten u spis donijet će obrat na suđenju koje se protiv Letića vodi u Okružnom sudu u Doboju.

Nalaz je potvrdio ono što je Letić otpočetka govorio, odnosno da nije imao seksulani odnos s djevojčicom. Vještak dr. Zlatan Marković ustvrdio je ginekološkim pregledom da je himen kod djevojčice očuvan u cijelosti” kazao je Balijagić.

Okružni sud u Doboju u martu ove godine potvrdio je optužnicu Okružnog tužilaštva protiv Srđana Letića zbog spolnog nasilja nad djetetom. U optužnici je navedeno da je Letić od polovine septembra do polovine oktobra prošle godine izvršio obljubu i spolnu radnju nad 13-godišnjom djevojčicom u svom stanu u Lončarima.

U vrijeme istrage Letić nije bio u Lončarima, pa je MUP Republike Srpske 16. decembra prošle godine za njim raspisao potjernicu. Optuženi se u martu ove godine sam prijavio Okružnom tužilaštvu u Doboju i od tada se nalazi u pritvoru. Zbog novog dokaza odbrana očekuje da bi Letić u ponedjeljak mogao biti pušten na slobodu.

” Letiću je ovo sve napakovala policija, jer sumnjaju da on zna gdje se krije Ilija Simikić koji je pobjegao iz dobojskog zatvora, gdje je izdržavao kaznu zbog pljačke u Donjem Rahiću”  zaključuje dvokat Balijagić.

 

 

Dnevni avaz/Informer.ba