Politika Vijesti

Vlada FBiH će proglasiti vanredno stanje ukoliko bude potrebe

Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo kojim raspolaže Civilna zaštita Federacije BiH stavljeni su u funkciju pomoći građanima Federacije BiH kako bi se stanje izazvano velikim snježnim nevremenom što prije stavilo pod kontrolu.

Premijer i članovi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u stalnom su kontaktu sa Štabom Federalne uprave civilne zaštite. Ukoliko bude potrebe, a na osnovu procjene Štaba Federalne uprave Civilne zaštite, Vlada Federacije BiH spremna je donijeti Odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće, o čemu će građani biti pravoremeno informirani.

Vlada Federacije apeluje na građane Federacije Bosne i Hercegovine da bez velike potrebe ne kreću na putovanje, a sve one koji su u prilici ovim putem poziva da pomognu u raščišćavanju snijega ispred njihovih kuća, stanova i objekata, te na taj način daju svoj doprinos što bržem prevladavanju posljedica ove prirodne nepogode.

Na vremenske prilike ne možemo uticati, ali je ovo još jedno iskušenje u kome možemo i trebamo pokazati međusobnu solidarnost i spremnost da pomognemo jedni drugima kada se nađemo u nevolji,  saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

Fena/Informer.ba