BiH Udarno Vijesti

Vlada Federacije BiH prodala 16 službenih automobila

Od ukupno 23 službena automobila koje je oglasila za prodaju putem licitacije, Federalna vlada do sada je prodala njih 16, saznaje “Dnevni avaz”. Svi koji su to željeli, mogli su za posljednji mjesec na Vladinom parkingu u Sarajevu pogledati automobile i ponuditi cijenu. Kako saznaju iz “Avaza”, u federalni budžet od ove prodaje inkasirano je 104.516 KM.

animljivo je da se među sedam automobila koji nisu prodati nalazi i “passat” u kojem su se vozili bivši federalni premijeri Mustafa Mujezinović i Nedžad Branković. Taj “passat” bio je procijenjen na 41.000 KM, ali niko od kupaca nije želio dati toliko.

Od ostalih šest neprodatih službenih automobila, tri su havarisana, a još tri će Vlada vjerovatno pokloniti udruženjima ili humanitarnim organizacijama.

Na prodaju su bila dva “renault meganea”, tri “passata”, jedan “audi A6”, dvije “škode octavije”, dva “pola”, pet “škoda felicia”, tri “golfa” te po jedan “nissan terano”, “toyota RAV4”, “renault clio”, “fiat tipo” i “ford explorer”. Godine njihove proizvodnje kreću se od 1995. do 2007.

Među prodatim automobilima je i terenac “toyota RAV4”, koji je Kasema Ćatović, sekretar Ministarstva turizma FBiH, slupala 29. aprila ove godine u Binježevu kod Hadžića, o čemu je “Avaz” već pisao.

Vozilo je kupljeno za 59.000 KM, a u Vladi FBiH bili su sretni kada su ga uspjeli prodati za nešto više od 9.000 KM, jer je prije licitacije procijenjeno na 6.000 KM.

 

Avaz/Informer.ba