Region Udarno Vijesti

Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović pokrenuo privatni rat protiv Hrvatske zbog zaplijenjene jahte

Slovenska novinska agencija javila je danas da je vlasnik TV Pinka Željko Mitrović sa svojih televizija u pet država maknuo reklame za hrvatski turizam, ali i sve hrvatske usluge i proizvode.

Sve to se dešava u trenutku kada je hrvatska carina pokrenula tender za prodaju njegove skupocjene jahte.

Dok god je na vlasti Jadranka Kosor, u Hrvatsku neću doći“, poručio je Mitrović koji je dosad svake godine ljetovao na Hvaru.

“Uklanjanjem oglasa borit ću se protiv Hrvatske koja grabi srpsku imovinu”, dodao je Mitrović koji je podnio žalbu no taj postupak još nije gotov prema njegovim riječima. “Ako Hrvatska misli da će biti bogatija prodajom moje jahte, neka joj bude. Ali neka znaju da će na kraju ipak oni platiti više jer idemo u kampanju protiv Hrvatske. Rezultat će biti tisuću naprema jedan za nas“, rekao je ljutiti Mitrović koji se odmara u Grčkoj, prenosi Index.hr.

Mitrovićeva jahta “El Bosco V” zaplijenjena je u septembru 2010. godine zbog kršenja hrvatskih carinskih propisa i međunarodne konvencije o privremenom uvozu. Do problema je došlo kada je jahta ušla iz Crne Gore u hrvatsko more, a na jahti koja je u vlasništvu tvrtke s Gibraltara El Bosco, u kojoj je Mitrović većinski vlasnik, bio je skiper zaposlen u hrvatskoj firmi, što po hrvatskoj zakonu ne smije: na jahti u stranom vlasništvu ne smije član posade biti zaposlenik hrvatske firme. Na jahti u trenutku zaustavljanja nije bilo niti Mitrovića iako prema zakonu vlasnik stranac mora biti prisutan, piše index.hr.

Jahta je zaplijenjena a Mitrović je dobio odluku da mora platiti 2 miliona eura carine, no kako to nije učinio jahta je postala državno vlasništvo. Na licitaciji u Dubrovniku koja će se održati 17. rujna početna cijena jahte bit će oko 3 miliona eura.

Jahtu El Bosco V, Mitrović je kupio prije pet godina na Croatia Boat Showu u Splitu. Sunseeker El Bosco V dug je 32 metara, a vrijedi 10 miliona eura. Luksuzni brod opremljen je sa šest kabina s kupaonicama i postiže maksimalnu brzinu od 46 km/h.

 

Informer.ba