Region Vijesti

Vlasniku rotvajlera 18 godina zatvora

Viši sud u Smederevu osudio je danas Jovicu Nedeljkovića (37) na 18 godina zatvora, jer je aprila 2008. nahuškao psa na prijatelja Dragana Arsića (na fotografiji), koji je nakon napada umro.

Rotvajler je Arsiću nanio 67 rana od kojih je povrijeđeni čovjek iskrvario i umro.

Današnja presuda je donijeta pošto je Apelacioni sud poništio prethodnu kaznu od 14 godina.

Viši javni tužilac Aleksandar Kuzmanović je kazao da će uložiti žalbu, jer je, kako je ocijenio, kazna blaga. Žalbu će Apelacionom sudu uložiti i Nedeljkovićev branilac, advokat Petar Petrov.

Petrov je kazao da “nema dovoljno dokaza da je djelo izvršeno”, a i ako je počinjeno “nema dokaza da je ubistvo izvršeno na svirep način”.

U toku istrage protiv Jovice Nedeljkovića njegov otac i nevjenčana supruga, koji su kritične noći bili u kući, iskoristili su zakonsko pravo da ne svjedoče.

Tada se Nedeljković branio tvrdnjom da se pas otrgao s lanca i napao Arsića.

Vanbračna supruga Violeta Radojković se kasnije predomislila i u svom iskazu teretila nevjenčanog supruga da je psu 15 minuta izdavao naređenja da napada.

Obrazlažući presudu sudija Goran Mladenović je kazao da je Nedeljković supruzi naredio da odveže rotvajlera i dovede u sobu “iako je znao da je pas opasan i da može doći do smrtne posljedice”.

Pošto je Arsić iskrvario i umro, Nedeljković je spalio žrtvinu odjeću i leš bacio u njivski bunar svog ujaka, desetak kilometara dalje od kuće u kojoj je ubijen.

Beta/Informer.ba