BiH Udarno Vijesti

Vlast ne zanimaju problemi građana: Srebrenica bez knjižare, pekare, prodavnice obuće

Srebrenički roditelji pred sami početak nove školske godine ponovo su se suočili s problemom nabavke udžbenika, jer u Srebrenici, nažalost, još nema knjižare.

Vesna Kočević, direktorica Narodne biblioteke Srebrenica i vlasnica preduzeća za vođenje poslovnih knjiga “Svetlost”, u okviru kog postoji i mini knjižara, kaže da će se ovih dana riješiti i taj problem, jer je Zavod za izdavanje udžbenika iz Sarajeva odlučio da u ovom gradu distribuira udžbenike.

Zavod je izrazio želju da Srebrenicu snabdije knjigama, tako da ovaj put imamo udžbenike za osnovnu školu, odnosno od trećeg do devetog razreda, jer škole besplatno dodjeljuju udžbenike učenicima prvog i drugog razreda. Knjiga će biti dovoljno, što ovih godina nije bio slučaj, i moći će se kupiti u našoj knjižari. Želim da obavijestim roditelje da mogu doći i naručiti knjige po cijeni od 7,5 KM po primjerku – kaže Kočević, ističući da se nada će roditelji i učenici osjetiti olakšanje, jer neće morati ići u susjedni Bratunac, Zvornik ili druge općine kako bi nabavili knjige”. Piše Dnevni avaz.

Inače, već godinu građani Srebrenice nemaju gdje kupiti vruće pecivo, jer ovaj grad odavno nema nijednu pekaru kao ni slastičarnu, prodavnicu obuće, obućara i drugih zanata, a da se ne spominju zlatara i slične radnje koje se smatraju luksuzom.

 

Informer.ba