Region Udarno Vijesti

Voditelj u emisiji na TV “Prva” pozvao Al Qaidu da napadne Hrvatsku!

Demokratska zajednica Hrvata je poslala otvoreno pismo predsjedniku Savjeta Republičke radiodifuzne agencije vladiki Porfiriju.

Navodi se da je u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” 29. aprila i 6. maja voditelj pogrdno govorio o katoličkoj crkvi i “pozvao Al Qaidu da pričeka da Hrvatska uđe u EU pa da onda postavi atomsku bombu uz jasne insinuacije gdje”.

Ivanović je, kako se navodi, i mnogo puta do tada izjavio da mrzi Hrvate, te svojim stavovima podsticao međunacionalnu mržnju. Prema ocjeni DZH, “Prva Srpska” televizija sa “takvom koncepcijom nema šta da traži u medijskom prostoru Vojvodine i Srbije“.

DZH je od vladike Porfirija zatražila da stane u zaštitu svih građana Srbije, bez obzira na njihovu nacionalnu i vjersku pripadnost, izrazivši čuđenje da niko do sada nije stao u zaštitu katolika, kao što se činilo za druge u sličnim situacijama.

“Čak i sam poziv Al Qaidi na ubijanje jednog naroda nije bio dovoljan da RRA, resorno ministarstvo ili druga nadležna državna tjela kojima je u opisu posla, reaguju”, dodaje se u saopštenju. DZH je stranka osnovana 2007. u Subotici.

 

 

B92/Informer.ba