BiH Izdvojeno Udarno Vijesti

Vodosnabdijevanje u Sarajevu i dalje otežano, pukao glavni cjevovod u ulici Vilsono šetalište

Vodosnabdijevanje Kantona Sarajevo i dalje se odvija otežano, ali uredno, osim u padinskim dijelovima Trebevića gdje zbog minimalnog dotoka vode s jahorinskih vrela dolazi do prekida, izjavila je danas Feni glasnogovornica KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) Mirjana Trifunović.

”Danas u ranim jutarnjim satima došlo je do pucanja glavnog cjevovoda u ulici Vilsonovo šetalište – Topal Osman- paše. Opravke vodovodne i kanalizacione mreže vrše se samo u hitnim slučajevima jer je sva mehanizacija upućena na prioritetno raščišćavanje vodovodnih objekata’‘, ističe Trifunović.

Naglasila je da će zbog popravljanja kvarova na vodovodnoj mreži danas biti poremećeno snabdijevanje ulica Vilsonovo šetalište, Franje Račkog, Šibenska, Kvadrant C (Importane centar), Zmaja od Bosne, Mustajbega Fadilpašića, te gornji spratovi naselja Grbavica.

Pošto zbog niskih temperatura dolazi do oštećenja vodomjera, iz ViK-a apeliraju da se vodomjeri i otkrivene cijevi radi izolacije oblože stiroporom ili staklenom vunom, te da kućni savjeti zatvore podrumske prostorije zbog dodatne zaštite instalacija.

”Izvršena su hitna pročepljenja kanalizacionih kanala u ulicama Safeta Hadžića, Valtera Perića, Safeta Zajke i kod Doma zdravlja Otoka. Funkcioniranje kanalizacione mreže za sada je uredno, ali se građani mole da prilikom čišćenja ne ubacuju snijeg u kanalizacione otvore da ne bi došlo do njihovog začepljenja’‘, rekla je Trifunović.

 

Fena/Informer.ba