Crna hronika Izdvojeno Udarno Vijesti

Vogošća: Školska tabla djevojčici odsjekla dio uha!

Učenici sedmog razreda Osnovne škole “Mirsad Prnjavorac” u Vogošći ostali su šokirani kada je, prije 13 dana, na njihovu prijateljicu Dž. Š. pala velika školska tabla i odsjekla joj dio uha.

Ovaj nesretan i neobičan slučaj desio se u trenutku kada je, na času matematike, djevojčica brisala tablu koja se iz nepoznatih razloga izvalila iz zida i pala na tijelo učenice.

Roditelji djevojčice nisu htjeli detaljnije govoriti o nemilom događaju, piše Dnevni avaz.

Šta da vam kažem?! Jeste, sve se to dogodilo. Ne znam kako niko nije obavijestio medije o ovom događaju, jer je curica bila u lošem stanju kada je došla u bolnicu“,  uznemireno se obratila djevojčicina majka.

Iako je od ove nesreće prošlo 13 dana, učenica se još nije vratila na nastavu. Ona se od šoka oporavlja kod kuće. Da se sve ovo desilo, potvrdila je i direktorica škole Hasnija Alikadić.

Nije bilo nikakvih naznaka da bi tabla mogla pasti. Ploča je bila pričvršćena kao i sve ostale u školi. Kada se to dogodilo, naše osoblje je odmah službenim autom curicu prevezlo do KCUS-a, gdje su je ljekari zbrinuli“, istakla je Alikadić, dodajući da je odmah prvog dana obišla djevojčicu u bolnici.