Crna hronika Udarno Vijesti

Vogošća: Uhapšen zbog nanošenja teških tjelesnih povreda

Službenici policije Pete PU, PS Vogošća, 7. maja su lišili slobode H. A., rođen 1990. i H. M., rođen 1992. iz Vogošće, zbog osnova sumnje da su počinili  krivično djelo nasilničko ponašanje i nanošenja teških tjelesnih ozljeda nad K.A., počinjeno 6. maja u ulici Jošanička, općina Vogošća.

O tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a imenovani  su nakon izvršene kriminalističke obrade otpušteni iz službenih prostorija.

NA LOKALITETU ALEKSIĆI-LUKE GORJELA ŠUMA

Na lokalitetu Aleksići-Luke, općina Hadžići, 7. maja je došlo do požara na oko 2.000 kvadratnih metara zasada crnogorične šume.
Požar su ugasile ekipe PVB Sarajevo. O tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu. Uviđaj  su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, u prisustvu vještaka PPZ-a, koji  je konstatovao da je do požara došlo namjernom paljevinom suhe trave nakon čega se požar proširio na zasad cmogorične šume.

URUČENO 195 PREKRŠAJNIH NALOGA

Službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo tokom redovne  kontrole saobraćaja 7. maja uručili su 195 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 46 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 17 vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, tri osobe bez položenog vozačkog ispita, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i šest neregistrovaih vozila, saopćeno je iz Odsjeka za odnose javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Fena/Informer.ba