Region Vijesti

Vojvodina: U jučerašnjem danu četiri sumljiva smrtna ishoda

U Novom Sadu, Beočinu i Bečeju, tokom jučerašnjeg dana registrovane su četiri sumnjive smrti, a prema nezvaničnim policijskim saznanjima nije riječ o nasilnim gubicima života.

Sva četiri pronađena tijela upućena su na novosadski Institut za sudsku medicinu gdje će biti urađena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti.

Kako piše današnji novosadski “Dnevnik”, u beočinskoj Fabrici cementa “Lafarž” u jednoj od prostorija pronađen je mrtav 30-godišnji radnik, koji je koristio pauzu da popuši cigaretu.

U jednom stanu u novosadskom naselju Liman u Ulici Narodnog fronta 13 juče prijepodne otkriveno je tijelo leš muškarca. Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Z.R. /62/ na čijem tijelu nisu otkriveni tragovi nasilja, a sumnja se da je smrt nastupila prije desetak dana.

Komšije kažu da je Z.R. živio sam u stanu, kao i da je bio sklon alkoholu, a pored pokojnika pronađeni su živi papagaj i pas, koji su već zbrinuti.

Gotovo istovremeno, takođe u Ulici Narodnog fronta, jedan za sada nepoznati čovjek preminuo je po samom ulasku u biljnu apoteku.

U razmaku od nekoliko sati, u Tisi kod Bečeja pronađeno je tijelo nepoznate ženske osobe, čija se smrt zvanično vodi kao sumnjiva, ali se preptostvlja da je riječ o nenasilnom gubitku života.

Osim četiri sumnjive smrti, jučerašnji crni dan u Vojvodini obilježila je i vijest da u vrbaskom selu Zmajevo traje potraga za dječakom za koga se sumnja da se utopio u obližnjem kanalu.

Srna/Informer.ba