Region Udarno Vijesti

Vozač navijača FK “Trnava” u krvi imao 3,11 promila alkohola

Slovačkim navijačima, čiji je prijatelj Tomash Cheman (22) poginuo udarivši glavom u nadvožnjak dok je izvirivao kroz krov autobusa, pretila je još ozbiljnija tragedija jer se – i zvanično – ispostavilo da je i jedan od njihovih vozača – bio potpuno pijan.

Da grupa navijača iz Slovačke nije morala da se zaustavlja u Beogradu zbog pogibije jednog od putnika, postojala je mogućnost da dožive katastrofalnu saobraćajnu nesreću, kažu za “Blic” iz beogradske policije

Naime, vozač češke kompanije “Expressbuss coufalick”, koji je juče prevozio slovačke fanove FK Spartak iz Trnave, u krvi je imao čak 3,11 promila alkohola, utvrdila je beogradska policija. Po važećim propisima, on je kažnjen sa 81.000 dinara, a kako “Blic” saznaje, osim novčane kazne, zabranjeno mu je da u narednih 10 meseci vozi na teritoriji Srbije. To je minimalna kazna za potpunu alkoholisanost, kako se tretira ovaj prekršaj. Posle udesa, kada je Tomash Cheman poginuo izašavši kroz šiber autobusa i glavom udario u nadvožnjak kod Beogradske arene, policija je privela češkog vozača na trežnjenje, a posle toga je odveden sudiji za prekršaje.

 

Blic/Informer.ba