Crna hronika Udarno Vijesti

Vozilom usmrtio pješaka i napustio mjesto nesreće

Tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja, predložioje pritvor za Bahrudina Džamdžića iz Sanskog Mosta zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći osobi povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći. 

Osumnjičeni je automobilom „pasat“ sinoć u 19 sati, krećući se magistralnim putem iz smjera Prijedora prema Oštroj Luci, u mjesto Rasavci, prešao na lijevu stranu kolovoza i udario pješaka Slavka Tambića iz mjesta Meljakovac, u općini Prijedor.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opravdane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog uznemirenja javnosti, saopćeno je večeras iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banja Luci.

Džamdžić je policijski službenik Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA), koja je danas izrazila žaljenje zbog tragične pogibije Slavka Tambića u ovoj prometnoj nesreći.

Bahrudin Džamdžić je napustio mjesta saobraćajne nezgode, a prijedorskoj policiji predali su ga pripadnici policijske uprave u Sanskom Mostu.

Iz banjalučke policije su potvrdio da će tačan uzrok saobraćajne nezgode biti poznat nakon rezultata vještačenja.

 

Fena/Informer.ba