BiH Udarno Vijesti

Vraćajući se iz kafane Halid Kadrić ustrijelio izgladnjelog vuka

Snježno nevrijeme koje je zemlju zahvatilo ovog vikenda uticalo je i na ponašanje zvijeri. Naime, do sada nije zabilježeno da su vukovi silazili s planine u naselja, a pogotovo ne u gradiće poput Hadžića. Ove zime se to promijenilo. Halid Kadrić kaže da je na vuka nabasao dok se vraćao kući iz kafane.

Vraćao sam se s kafe s prijateljem i vidio kako životinja trči očišćenim dijelom puta, ispred jednog džipa. Zatim je skočio u snijeg sa strane. Mislio sam da je riječ o psu, ali sam ubrzo shvatio da je vuk. Vozač je izašao iz automobila i pokušao da ga udari lopatom, ali se zvijer samo malo udaljila. Vratio sam se do kuće, uzeo pušku i pucao” – ispričao je Kadrić. Da stvar bude zanimljivija, vuka su primijetili i lokalni policajci, koji su se pridružili paljbi i na zvijer zapucali iz pištolja.

Dugogodišnji lovac kaže da je bio primoran da ubije zvijer jer su se u blizini igrala djeca. On pretpostavlja da je vuka u grad natjerala glad, što se vidi i po tome što je izuzetno mršav.“Natjerala ga je glad, nema sumnje u to. Vidi se da mu je prazan stomak” – rekao je Kadrić, pokazujući ubijenog vuka, oko kojeg se okupila povelika grupa znatiželjnika, nenaviknutih na ovakve prizore. Da je zima sa sobom donijela i neke neočekivane probleme sa ponašanjem životinja svjedoči i podatak da je u Hadžićima čopor pasa lutalica izujedao jednog starca, koji je, na svu sreću, prošao samo sa lakšim povredama.

 

Press/Informer.ba