Region Vijesti

Vučić i naprednjaci iznad 50 posto, Šešelj i radikali ulaze u parlament

Lista SNS aktualnog premijera Aleksandra Vučića dobila je u nedjelju na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji više od polovice glasova, socijalisti Ivice Dačića dobili su nešto ispod 11 posto, a iznad izbornog praga su i radikali Vojislava Šešelja (SRS)

Lista SNS aktualnog premijera Aleksandra Vučića dobila je u nedjelju na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji više od polovice glasova, socijalisti Ivice Dačića dobili su nešto ispod 11 posto, a iznad izbornog praga su i radikali Vojislava Šešelja (SRS) – pokazali su neslužbeni rezultati izbora u Srbiji koje je objavio Centar za slobodne izbore i demokraciju (CESiD).

Na temelju oko 20 posto prebrojanih glasova, Srpska napredna stranka dobila je 52 posto, socijalisti 10,9 posto, te SRS 7,3 posto.

Iznad izbornog praga su, prema preliminarnih podacima, i koalicija uz Demokratsku stranku Bojana Pajtića, trojna koalicija Borisa Tadića, Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića SDS-LDP-LSV, te lista bivšeg Vučićevog ministra privrede Saše Radulovića.

Srpska napredna stranka objavila je na Twitteru kako preliminarni rezultati potvrđuju da njihova lista uvjerljivo pobjeđuje, prenosi Hina.

Birališta su zatvorena u 20 sati, a procjene CESiD-a su da će ukupna izlaznost biti između 56 i 57 posto.