Region Udarno Vijesti

Vučurević: Sve sam dao za Republiku Srpsku, a ostavili su me na cjedilu!

Ratni načelnik Trebinja Božidar Vučurević (75), koji u Srbiji već mjesecima čeka odluku suda o zahtjevu za izručenje Hrvatskoj ili BiH, tvrdi da su ga vlasti Republike Srpske ostavile na cjedilu i da mu niko nije pružio nikakvu pomoć osim deklarativnih izjava, piše  Press.

” Valjda bi bio red da mi se pomogne, pa i materijalno jer, ako ništa drugo, jedan sam od utemeljivača Srpske, sve sam dao za nju, a da pri tom iza mene nije ostala stigma nikakvih ratnih zločina, osim tih apsurdnih optužbi iz Dubrovnika. Njih najbolje demantuje činjenica da je Haško tužilaštvo još 2002. zaključilo da nema dokaza da sam ja bio bio uključen u bilo kakvo granatiranje. Ne mogu, međutim, da shvatim da niko ne vodi brigu o našim ljudima, koji su, poput mene, utamničeni pod ovakvim optužbama. Troškovi moje odbrane nisu mali jer advokate treba debelo platiti, a hotel u kojem sam smješten već dva mjeseca, nije džabe… Ali više od svega me boli što niko od vlasti nije došao i pitao me da li mi treba bilo kakva pomoć, a ne samo materijalna. Jer nisam ja vodio nikakav privatni rat, nego bio samo civil koji je pokušavao da odbrani svoj grad” – jada se Vučurević Pressu

Kaže da su ga vlasi Republike Srpske ostavile na cjedilu, dodajući da sve teže podnosi neizvijesnost, ali da ga, i više od toga, boli to što mu vlasti RS nisu pružile ni materijalnu ni pravnu pomoć.

 

Informer.ba