Region Udarno Vijesti

Vuk napadao automobile na autoputu u Hrvatskoj

Odrasli vuk, teži od 40 kilograma, sumanuto je trčao s jedne strane autoputa u Hrvatskoj na drugu, tražeći izlaz i pri tome nasrtao na automobile, grizući točkove, blatobrane, branike.

Juče oko 11.00 časova gospićki Centar za spašavanje  primio je neobičnu dojavu, u kojoj se navodi da se  na autoputu  kod ugostiteljskog objekta “Zir” nalazi vuk i da  napada automobile, piše riječki “Novi list”.

Na teren je odmah izašla ekipa sa vještakom za štete od predatora Ministarstva kulture, koji je potvrdio  da je prizor bio neuobičajen.

“Po autoputu je tumarao odrasli mužjak teži od 40 kilograma. Životinja je preskočila zaštitnu ogradu `spuštenu` zbog snježnih nanosa i sumanuto trčala tražeći izlaz. Umjesto da uplašeno izmiče, vuk je nasrnuo na naše automobile, grizao točkove, blatobrane, branike… Napokon je otrčao prema sjeveru i nakon pet kilometara preskočio ogradu na pogodnom mjestu u smeru Velebita”, rekao je vještak Dragan Milković.

Prema procjeni vještaka, vuk nije bio bijesan, već je razlog njegove razdraženosti bezizlazna situacija u kojoj se našao.

 

Srna/Informer.ba