BiH Udarno Vijesti

World Vision: Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Povodom Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a, World Vision (WV) BiH postavit će 30. novembra i 1. decembra informativne štandove u nekoliko gradova širom BiH na kojima će stanovništvo moći saznati više o tome kako se zaštititi od HIV-a i AIDS-a.

“Svrha je podizanja svijesti što uključuje pružanje informacija o dobrovoljnom i povjerljivom savjetovanju i testiranju na HIV, kao i ostale relevantne informacije koje se tiču tog virusa/bolesti, podjela promotivnih i informativno-edukativnih materijala i brošura, kao i promocija romskih HIV info centara”, navode iz WV BiH.

Štandovi ce biti postavljeni u Tuzli, Banovićima, Čeliću, Lukavcu, Sarajevu, Ilijašu, Kaknju, Zenici, Prnjavoru, Prijedoru, Gradišci, Bijeljini i Derventi u subotu, 1. decembra,dok je u Prijedoru štand postavljen danas.

Aktivnosti provode HIV info centri sa terenskim radnicima, angažiranim na projektu ”Maksimalna pokrivenost efektivne HIV prevencije i njege među populacijama pod uvećanim rizikom – Romska populacija”, kojeg implementira WV BiH u suradnji sa partnerima, u okviru R 9 programa GFATM za BiH.

World Vision je međunarodna kršćanska humanitarna organizacija koja decenijama pomaže najsiromašnijoj djeci, te njihovim porodicama i zajednicama širom svijeta. U BiH, World Vision je aktivan od 1994. godine.

Fena/Informer.ba