BiH Udarno Vijesti

FOTO: Drama ispred preduzeća “Granit” Jablanica: Stečajni upravitelj pobjegao glavom bez obzira

Stečajni upravnik ‘Granita’ Jablanica Abdulaziz Mahmutović jučer je pokušao ući u krug ovog preduzeća po rješenju Općinskog suda Sarajevo, koje je potpisao stečajni sudija Hakija Zajmović.

Upravnika su ispred kapije preduzeća dočekali v.d. direktora Salih Klepo, njegovi pomoćnici i ogorčeni radnici ovog preduzeća, kojinisu dozvolili ulazak stečajnog upravnika. Umalo nije došlo do incidenta između radnika i stečajnog upravnika, koji se ispred preduzeća zadržao svega nekoliko minuta i pobjegao s lica mjesta.

Klepo i Mahmutović

Upravnik je rekao da nema namjeru ulaziti, već samo da ispoštuje rješenjne sudije kako bi se pojavio tu. Radnici su ogorčeni zbog agonje koja traje već dvije godine. Stečajnom upravniku bilo je neugodno što je došao, vidio je kakvo je raspoloženje radnika i sve je bilo na rubu incidenta. Uspjeli smo da ga zaštitimo i da formalno obavi savoj posao pokušaja ulaska u ‘Granit‘, kazao je Klepo.

PORUKA SUDIJI ZAJMOVIĆU

‘Granit’ Jablanica ima tri rješenja Suda BiH i Tužilaštva da može početi raditi, proizvoditi i otvoriiti račun da se krene s prodajom robe.- Stečajni upravnik ne poštuje nijednu odluku Suda niti Tužilaštva BiH. Ako je općinski sud jači od Tužilaštva BiH, onda od ove države nema ništa. Stečajni upravnik neće ući u preduzeće dok smo mi ovdje. Sudiji Zajmoviću poručujem neka se kani ‘Granita’ – istakao je Vahid Šehić, predsjednik Štrajkačkog odbora.

Avaz/Informer.ba