Crna hronika Vijesti

Za Draganom Paravinjom tragaju specijalci MUP-a RS-a

U potragu za Draganom Paravinjom (43) za koga se u Hrvatskoj sumnja da je povezan s nestankom sedamnaestogodišnje Antonije Bilić, upućena je i specijalna jednica policije Republike Srpske koja pretražuje šumsko područje planine Motajice.

Cijelo to područje je blokirano”, potvrdila je danas Feni potparolka MUPRS-a Mirna Šoja podsjetivši da se radi o složenom terenu koji treba pregledati, te da je potraga vršena i tokom noći koliko su to uvjeti dozvoljavali.

Policija je zadržala u pritvoru Paravinjinu suprugu, Milijanu, s tim da je istraga proširuje, kako kaže Šoja, na sve članove porodice kako bi se došlo do nekih drugih eventulnih tragova u ovom slučaju.

Provjerit će se sve vrste informacija”, kazala je Šoja.

U saradnji s policijom Hrvatske, jučer je u srbačkom selu Donji Srđevići pokrenuta potraga za Paravinjom, koji je uspio pobjeći prema rejonu Motajice.

MUPRS-a s pojačanim snagama vrši potragu, a uključili su se i mještani tog naselja.

Paravinja je na sebi je imao crnu majicu dugih rukava, crne pantalone, plave patike, a ima smeđu kosu, plave oči, sastavljene obrve i visine je oko 185 centimetara.

Mole se svi građani opština Srbac, Prnjavor, Dervente, Laktaša i Broda da ukoliko primjete sličnu osobu – pozovu „122“ i prijave policiji svoja saznanja kako bi ova osoba bila pronađena i lišena slobode.

Za Paranjinom je 2005. godine Osnovni sud Sokolac raspisao Centralnu potjernicu zbog krivičnog dijela silovanja.

 

Fens/Informer.ba